IWW İSTANBUL

İŞYERİ BİRLİKLERİ İÇİN AKIŞ ŞEMASI DENEMESİ

Haritalar, grafikler, tablolar bir çok insan için sıkıcıdır. Ama hayatımız boyunca aslında bir çok durumda bu şekilde düşünürüz. Böyle zamanlarda sorular, yanıtlar, şartlar vs. tüm hayatımızı belirler. İşte bu sebeple işyeri birlikleri kurmak ve işyerlerinde politika yapmak isteyen arkadaşların önünü açmak ve neler yapılabileceğini gösterebilmek için aşağıdaki tabloyu hazırladık.

Bu tablo kesinlikle net bir tablo değil. Siz de farkedeceksiniz. Dahası hayatta böyle netlikler asla olmaz. Ama bu netliklerin olmaması, bizim olduğumuz yerde duracağımız ve muhalifliğimizi hep başkalarının üzerinden “tatmin” edeceğimiz anlamına da gelmemeli. Madem oradayız, madem günümüzün 12 saati işyerinde geçiyor, o halde hayata dair asıl itirazımızı işyerinde yapmak zorundayız. Bunun lamı cimi yok. Ve bu itirazın yalnızca bir itiraz olarak kalamayacağını, geleceği kurmak için çabaladığımızın da farkında olmamız gerek.

Ve bir çok arkadaşımız, özellikle beyaz yakalılar, bu tür rasyonel planlara, programlara itiraz edeceklerdir. İtirazlarının, zaten kapitalizmin kendisinin iş sürecini rasyonelleştirdiği noktasından tutun, insani ilişkilerde, özellikle de politikada bu tür rasyonalizmin yıkıcı sonuçlarına varıncaya kadar bir çok konuda olacağına kuşkumuz yok. Ama o itirazlar bizim için çok da önemli değil şimdilik. Çünkü itirazları da, eleştirileri de onları kendi işyerlerinde birlikler kurmak için harekete geçirmiyor. Tam tersine hala “başkalarının acılarından”, “başkalarının zaferlerinden” haz almaya, kendilerini tatmin etmeye devam ediyorlar. O halde, şimdilik onların sözlerini bir kenara kaydedip ilerleyebiliriz.3569741

İşyerleri Birlikleri

IWW Istanbul • 14/09/2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply