IWW İSTANBUL

TORUN CENTER İŞ CİNAYETİ ÜZERİNE

2206329İnşaatlarda, fabrikalarda ve tarlalarda ailelerine, kendilerine bakmak için, çalmadan emeğiyle geçinebilmek için ya da Hıdır Ali gibi okuyabilmek için çalışırken katledilen tüm kardeşlerimizin yakınlarına; başınız sağ olsun, başımız sağ olsun.

Kaybettiğimiz tüm kardeşlerimizin anaları, bilin ki bizler de sizin evlatlarınızız. Tüm bu cinayetlerin sorumlularının patronlar ve onların çıkarlarına taşeronluk yapan devlet olduğunu biliyoruz. Biz çalışanlar örgütlenmeden, hayatı köle gibi yaşamaya başkaldırmadan, yalnızca politika oyununda hamle yaparak acılarımızın dinmeyeceğini biliyoruz. Örgütlenmezsek, yarın bunların bizim de başımıza geleceğini biliyoruz.

Ne dün Torun Center Şantiyesinde, Soma’da, Üçüncü Köprü İnşaatında, arsız sermayenin elinde iş cinayetine kurban giden kardeşlerimizi ne de aynı biçimlerde öldürülen diğer kardeşlerimizi unutacağız. Tıpkı demokratik hakları için mücadele ederken öldürülen Ali İsmail’in, Abdo’num, Medeni’nin ve diğerlerinin hatırasını kalplerimizde taşıdığımız gibi.

Günü gelince, bunu hak edecek ne yaptık diye soran bu katliamın sorumlularının ve onların koruyucularının yüzlerine adlarınızı tek tek haykıracağız. Emin olun, çektiğiniz acılar misliyle onların acıları olacak.

Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz!

IWW Istanbul

IWW Istanbul • 07/09/2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply