IWW İSTANBUL

SOMA İÇİN GREV ÇAĞRISI: #GREVDEYİZ

GenelGrevYarın Soma’da yaşanan katliam için greve çıkıyoruz. Yarın ülkede olağan sayılan tüm iş cinayetlerine karşı greve çıkıyoruz. Yarın para için her şeyi ezip gezecek kapitalizme karşı greve çıkıyoruz. Yarın iktidar takıntılı vicdansız despotizme karşı greve çıkıyoruz.

AKP ipten kazıktan kurtulmuş kapitalistler yarattı. AKP gözünü kan bürümüş para delisi zenginler palazlandırdı. Değil üçümüz, beşimiz, üçyüzümüz, günü gelince milyonları öldürebilecek hırsta işverenler peydahladı. Ve bütün bunları yaparken, tüm şirketleri, tüm işletmeleri, tüm fabrikaları, tüm madenleri kendi despotik tarzıyla donattı. Yalanın bininin bir para olduğu, neresinden tutsanız orada kalacak, ilk gerçek krizde, ilk büyük kazada hallaç pamuğu gibi dağılacak ve hepimizi öldürecek ya da işsiz bırakacak Allaha emanet derme çatma bir kapitalizm.

Yarın örgütlenmeye başladığımız işyerlerinde, yapabilirsek greve çıkıyoruz. Greve çıkamadığmız yerlerde iş yavaşlatıyoruz. Ve bunları yaparken kesinlikle olabildiğince çok çalışanı grev hakkında bilgilendiriyoruz. Kesinlikle işveren ve işveren vekillerine karşı açıkça karşı koyuyoruz. Onlarla aramıza kocaman bir duvar örüyoruz. Çünkü ülkenin bu duruma gelmesinde onların da küçümsenemez katkıları var. Çünkü AKP’ye biat eden havuzcu zenginle, üstüne baş eğen, altını ezmeye çalışan soysuzun hiç bir farkı yoktur!

Yarın, greve çıkıyoruz. Bu grevle esas gücümüzü hissedeceğimiz yepyeni bir devrin, işyerlerinde örgütlü bir çalışan sınıfın tekrar doğabileceğini düşünüyoruz. Bu grevle AKP’nin nihayet dize getirilebileceği bir ortamın yaratılabileceğini düşünüyoruz. Çünkü yarın AKP’nin gücüne güç kattığı zenginlik kaynağını bir günlüğüne de olsa engellemeyi umuyoruz. Çünkü yarın en büyük korkularına oynuyoruz. Demagog bir despotun en büyük korkusu kendi iradelerini gösterenlerdir!

IWW Istanbul • 15/05/2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply