IWW İSTANBUL

#DİRENİŞÇİ KAMPANYASINI İŞYERLERİNE NASIL YAYARIZ?

7991994Bu yasa bir şekliyle çıkarsa, hayatlarımız çekilmez hale gelecek. Orası kesin. Bu sebeple bu sefer sessiz kalamayız. Orası da kesin. Peki ne yapacağız?

Yasa tasarısının neler getirdiğine aymış bir çok insan sendikaların yapacaklarını bekliyorlar. Bu geçmiş zamanlarda büyük bir hataydı. Bugünse daha da büyük, inanılmaz büyük bir hata olur. Sendikaların ne yapacağını beklemektense, kendisi bir şeyler yapmak isteyenler, hızlı bir şekilde işyerlerinde çalışanların yasa tasarısı üzerine bilgilendirilmesini sağlamaları gerek. Peki de bunu nasıl sağlayacağız?

6456838Twitter:
Öncelikle twitter müdavimleri için birkaç takip edilesi hesap:
@diskinsesi @sosyal_is @BirlesikMetal Tabi ki, #direnİşçi hash tagi.
Bunun yanında, twitterda “Kıdem Tazminatı” yazın ve soru soran herkesi bilgilendirin. Her gün onlarca, bu yasa ne getirir diyen insan karşımıza çıkıyor. Onlara DİSK’in sesi dergisinin 171. sayısınıgönderseniz bile işe yarayacaktır. Tabi esas olarak, işyerinizdeki çalışma arkadaşlarınızla bunu konuşmanız çok daha verimli olacaktır.

7072755

Facebook:
Facebook için onlarca grup var. Yine “Kıdem Tazminatı” diye aratırsanız o grupları “like” edip, güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İlk olarak https://www.facebook.com/diskinsesi ni “liked” edin.

İki örnek daha verelim:
https://www.facebook.com/groups/kidemtazminatimdanelinicek/
https://www.facebook.com/KidemTazminatimaDokunma

894764DİSK’le ilişki:
DİSK’e bağlı size en yakın gelen sendikaya gidin. İlla üye olmanıza gerek yok, biliyorsunuz. Çekingenliğinizi üstünüzden bir an önce atın. Kampanya hakkında bilgi alın. Bu direnişi işyerlerine yaymak gerektiğini anlatın. Ve kampanya materyallerinden gözünüze kestirdiğiniz, işyerinizdeki arkadaşlarınıza verebileceğiniz türden olanları edinin. Sticker, bildiri, 171. sayı vs. Ne varsa…

Dazayn’ın büyük çoğunluğu beyaz yakalı olduğundan, biz Sosyal-İş’e gideceğiz. Sosyal-İş İstanbul’un açık adresi şu:

Adres: Muratpaşa Mahallesi Muratpaşa Sokak Bilge Apt. No:21/2 Yusufpaşa – Aksaray/İstanbul
Telefon: (0212) 523 24 89
Faks: (0212) 534 30 88
E-posta: istanbulsube@sosyal-is.org.tr

7650874İşyerleri:
Daha önce şöyle yazmıştık: “Ne yapılabilir? Öncelikle iş yerlerindeki bütün arkadaşlarımızı bu yasa konusunda bilgilendirmeliyiz. Yasa çıksın, iyi olacak diyenlerin fikirlerini değiştirmeliyiz. Bir şey yapamayız diyenlere bir şeyler yapmak gerektiğini anlatmalıyız. Çok olduğumuz, sendikalı olduğumuz yerlerde greve hazırlanmak, bundan başka çaremiz kalmadığını anlatmak gerek. Az olduğumuz yerlerde yapılacak gösterilere ne kadar çalışan arkadaşımızı götürebileceğimizi şimdiden planlamamız gerek. Oralarda da güvendiğimiz insanlara GENEL GREVİ anlatmamız gerek.

Bu iş, AKP’nin inadı ve işverenlerin baskısı kırılmazsa bir Genel Grev’e yol açacak. Tabi ki, Gezi direnişi sırasındaki “yalancıktan genel grev” bir fiyaskoydu. Bir çok insanın moralini bozdu. Fakat bu sefer, hazırlık için zamanımız var. Hemen tüm işyerlerinde genel grev için hazırlıklara başlamalıyız. Hazırlık, işyerimizdeki arkadaşlarımızı, bu yasanın getirecekleri konusunda uyarmak ve güvendiğimiz insanlara genel greve katılmak gerektiği konusunda propaganda yapmak demek şimdilik.

335366

Eğer, bu yasa tasarısını seçimlerin öncesine kadar erteletebilirsek bir süre rahat kalacağız demektir. AKP bile, seçimlerden önce böyle büyük bir savaşı göze alamaz. Dolayısıyla, kararlıca mücadele eder ve işyerleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine bu kararlılığımızı gösterirsek bu saldırıyı atlatabiliriz.
 
 
 
Son not:
Bazı aklı evveller, bizim DİSK’i işyerleri örgütlenmelerinden uzaklaşmış olmakla suçlamamızı, DİSK’in bu kampanyasına destek vermemizle çelişkili bulmuşlar. Politika, ama partilerle yapılan şu bilindik oyun değil, gerçek yaşamdaki politika, tam olarak bunu gerektirir. Dostlarınızı eleştirsiniz ve onlara yardım etmeye yine de devam edersiniz. O arkadaşların bunu hala akılları almıyorsa, İŞYERLERİ ÇALIŞMALARINDA İLKELER yazımızın 5. maddesini okumalarını dileriz: “İşbirliği: İşyerlerindeki politik gruplarla ortak iş yap. Ama bunu sağlamak için onlara yönelik eleştirilerini asla gizleme. Onlarla bayrağı asla karıştırma. Eğer eleştirilerini saklarsan ve saçmalamaya başlarlarsa, fatura sana kesilir. Unutma!
Demek ki bu arkadaşlar, Gezi direnişini zırnık anlamamışlar. Oradan oraya at koşturmuş, hiç bir şeyi gözlemlememiş, hiç bir ders çıkarmamışlar. Çünkü gerekli dersleri çıkarsalardı, birbirlerine karşı eleştiriyi kesinlikle ertelemeyen, hatta aynı anda birbirlerine karşı slogan atan onlarca farklı düşüncenin polise karşı nasıl olup da birlikte direndiklerini hatırlarlardı. gezi dersleri yazımızda, birileriyle işbirliği yapmak için karşı tarafa yalakalık yapılması gerektiğini sanan “fırsatçı” zihniyete karşı fikirlerimizi dürüstçe belirtmiştik. Bir okumalarında fayda olacaktır…

IWW Istanbul • 03/11/2013


Previous Post

Next Post

Leave a Reply