IWW İSTANBUL

Zorunlu BES – Bireysel Emeklilik Sistemi’nden çıkma

Zorunlu BES sistemi, daha önceki zorunlu tasarruf kesintisinin daha güncel versiyonu. Bankaları, sigorta şirketlerini ihya etmek için uydurulmuş bir kesinti. Aynı zamanda bir sonraki adımda kıdem tazminatlarımıza saldırının mazeretlerinden biri. Yani hem bugün cebimizi yakacak, hem de yarın işsiz kalmamızı garantileyecek.

Yüksek ücretler alanlar CEO müdür tayfası değilseniz, bizim gibi düz çalışansanız, yani daha maaş ödendiği anda 50nin 100ün hesabını yapıyorsanız, bu sistemden çıkmalısınız!

Çünkü bu kesintiler asla ve asla size dönmeyecek. İstedikleri kadar kanun manun desinler. Daha önce nasıl zorunlu tasarruf masalında, işsizlik sigortasında allem edip, gullem edip paraları yok ettilerse, aynı şekilde bu kesintilerimizi de iç edecekler. Olan yıllar boyunca ödediğimiz paralarımıza olacak.

Yetmeyecek, bir sonraki adımda, “Sizden zaten kesinti yapıyoruz. Kıdem tazminatınızı da bu emeklilik sistemine yatıralım, siz de mağdur olmayın, paranız da değerlensin!” diyerek işten atılma anında işverenin ödemek zorunda olduğu paraları bu sisteme taşıyacaklar. Yani kıdem tazminatımızdan da olacağız. Üstelik işveren bu paraları taksit taksit ödeyeceği için, o da lütfedip öderse, istediği kadar adamı işten rahat rahat çıkaracak.

Bu sebeple zorunlu bireysel emeklilik sisteminden derhal çıkmamız gerekiyor.

Aşağıda zorunlu bireysel emeklilikten cayma, sistemden çıkma için dilekçe örneği veriyoruz. Yapmanız gereken aşağıdaki linkten pdf dosasını indirip, çıktı alıp, ilk satırı işyerinizin adıyla doldurmak ve son üç satıra da adınızı ve sicilinizi yazıp imzanızı atmak ve insan kaynaklarınıza teslim etmek.

PDF dosyasını buradan indirebilirsiniz.

Dilekçe örneği:

                                                               İnsan Kaynaklarına;

Bireysel emekliliğe otomatik katılım sebebiyle, 01.01.2017 tarihinden itibaren zorunlu bireysel emeklilik sistemine dahil edildim. İlgili mevzuatın tarafıma verdiği iki ay içinde cayma hakkından yararlanarak, sistemden çıkmayı ve varsa bu ana kadar ödenmiş katkı payının ve getirilerinin 10 iş günü içinde tarafıma iade edilmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ad Soyad:

Sicil No:

İmza:

IWW Istanbul • 02/01/2017


Previous Post

Next Post

Leave a Reply