IWW İSTANBUL

Yeni bir adım…

10931533_620295111408653_5078094024836329782_ndazayn.org sitemizde yaklaşık 2 aydır yeni yazı yayınlamadığımızı farketmişsinizdir. Bizi yakından gözlemleyen dostlarımıza bunun nedenini şöyle anlatmıştık:

İçi boş bir politikanın eğreti duran reklamını yapmaktansa, içini doldurmayı tercih ediyoruz. Varolduğumuz yerlerde, işyerlerinde örgütlenmeye devam ediyoruz. Kitap projemizde sona geldik. Okumalarımız devam ediyor. Ama reklamlara bir süre ara verdik. Çünkü politikamıza şimdilik külfetten başka bir şey getirmiyor.

Şimdi artık çirkin yüzünü iyice gösteren ekonomik krizle birlikte bu kapalı tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor.

“En kötü sendika sendikasızlıktan iyidir” kısır döngüsüne yakalanmış örgütlü çalışanlar bu noktadan sonra uzun süre oyalanamazlar. Örgütsüzlüğü en doğal hal sanan beyaz yakalılar daha fazla bu fikrin ardına saklanamazlar. Çalışan sınıf içinde örgütlenmeyi adam kafalama olarak pratikleştiren sol siyasetler politikalarını uzun süre sürdüremeyeceklerdir.

O halde IWW’nun cevaplarının, örgütlenme yöntemlerinin, stratejisinin, taktiklerinin tekrar dillendirilmesinin zamanı geldi.

Yeni sitemizde, IWW Istanbul’un sözlerini bir kez daha duyurmaya başlıyoruz.

Ağlar yaratmak, yarattığımız ağlarla/topluluklarla/cemaatlerle ilişkiye geçmek ve yaratacağımız bu ilişkiler ağıyla işverenlere ve onların vekillerine karşı taktiklerimizi ve deneyimlerimizi paylaşmak, yeni taktikler üretmek ve giderek daha da sıkı birlikler kurmaya çalışmak için sizlere sesleniyoruz. Sesimize kulak verin! Harekete geçmek için hepinizi buraya – iş yerlerine, çağırıyoruz.

IWW Istanbul • 08/03/2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply