IWW İSTANBUL

Kapitalizme inat, yaşayacağız! Kapitalizmi yaşatmayacağız!

İktisatçılar verilere bakıp durumun düzelmeye başladığını söylese de, medya her zamanki gibi yalanlarla bize toz pembe bir dünya göstermeye çalışsa da, iktidar ekonominin kötü olduğunu söyleyenleri cezalandırmakla tehdit etse de, biz emekçiler gerçeği çok iyi biliyoruz. Üst üste gelen vergiler ve zamlara inat, gelirlerimiz artmıyor. Bu düzenden çıkar sağlayan bir azınlık dışında herkes giderek yoksullaşıyor. Giderek daha fazla insan işini kaybediyor ve uzun süredir işsiz olan daha fazlası iş bulma ümidini de kaybediyor. Yaşadıklarımız açık gerçeklik karşısında kimse bizi yalanlarına inandıramaz.

Çevremize baktığımızda giderek daha fazla insanın umutsuz ve çaresiz hissettiğini görüyoruz. İstanbul Fatih’te yaşayan 4 kardeşin intiharının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken Antalya’da 9 aydır işsiz olan bir babanın bir mektup bırakarak ailesiyle birlikte kendisini öldürmesi, mücadele ve dayanışmanın olmadığı koşullarda emekçilerin çaresizlik duygusuna saplandığının trajik göstergeleri.

Birileri için bunlar, adli birer olay, psikolojik sorunları olan insanların cinnetleri, dinden uzaklaşmış insanların bunalımları ya da magazin değeri olan haberlerden ibaretmiş gibi görünüyor ve böyle görülmesi isteniyor. Fakat biz bu yaşananların yoksulluk, umutsuzluk ve acı içindeki sınıfımızın çığlıkları olduğunu görüyoruz.

Bugünden itibaren ilk işimiz kendimizi kaptırdığımız umutsuzluk batağından çıkıp, yüzümüzü çevremizdeki diğer emekçilere dönmek olmalı. İşyerlerinde ve bir arada bulunduğumuz diğer alanlarda yan yana gelmeli, vakit kaybetmeden dayanışma ve mücadele ağları örmeliyiz. Bunu yaparken umutsuz hissettiğimiz her anda sorunlarımızın asıl sorumlusunun bu sistem, yani kapitalizm olduğunu hatırlatmalıyız. Çevremizde daha umutsuz olanlarımıza hatırlatmalıyız.

Bugün kendimizi güçsüz ve çaresiz hissetsek de, biz bu düzeni yıkacak kadar güçlüyüz. Daha fazla sınıf kardeşimizin yoksulluk nedeniyle yaşamını yitirmesine izin veremeyiz. Yaşamı bize zehir edenlere inat yaşamalı ve bize bunları yaşatan bu düzenin daha fazla yaşamaması için, yanayana gelmeli, dayanışmalı, düşüncelerimizi, kaygılarımızı birleştirmeli, birleşmeliyiz!

IWW Istanbul • 10/11/2019


Previous Post

Next Post

Leave a Reply