IWW İSTANBUL

Hollanda krizi – #isyerimde Hayır!

Yarından itibaren Hollanda ve gelecekte olacak diğer uluslar arası krizler için işyerlerimizde bilgilendirme kampanyası başlatıyoruz. Aşağıda kampanyamızın ana hatlarını bulabilirsiniz.

. Bu kriz AKP tarafından oy devşirmek için yapılmış klasik milliyetçi kışkırtmalardan biridir. Milliyetçi kışkırtmalardan kurtulmanın yolu milliyetçilikten arınmaktır.

. Bu Avrupa’nın milliyetçi/ırkçı hareketiyle Türkiye’nin başındaki bela AKP/MHP islamcı faşist bloğunun iş birliğidir.

. Avrupa solu kendi milliyetçiliğiyle savaşacak güce sahiptir. Türkiye solunun bu durumu analiz etmek dışında, Avrupa’ya söyleyecek hiç bir şeyi yok, çünkü yüzü yok. Bunun için önce kendi faşistlerimizle hesaplaşmamız gerekmekte.

. Kendisine Hayır’cı diyen CHP’nin Hollanda krizi karşısında aldığı tavır unutulacak bir tavır değildir. Bu rezaletin hesabı ayrıca sorulmalı. Türk milliyetçiliğine verilen her taviz AKP’ye karşı verilen bir tavizdir. Baskın Oran’ın yazısı bunun için kullanılabilir: Erdoğan & Wilders Şti. altın madeni buldu, siyanürle işletiyor

. Türkiye’nin en büyük problemi milliyetçiliktir. Milliyetçilikten kurtulmadan, o geriletilmeden tek bir ileri adım dahi atılamaz. Milliyetçiliğin yarattığı akıl hastalığının, megalomaninin ve halüsinasyonların geriletilmesi gerekmektedir. Bu artık yalnızca bölgesel siyasi bir durum, bir Türkiye gerçeği vs. değildir. Tüm dünya solu kendi ülkesindeki milliyetçiliğe karşı özellikle savaşmalıdır.

. Yurtdışındaki AKP’li Türklerin durumu buradaki AKP’lilerden çok daha korkunçtur. Bu durum Avrupa soluna getirilebilecek yegane eleştiridir. Yarın her çalışan arkadaşımıza şu video özenle gösterilmeli: Hollanda’daki protestolardan: Ne atacaklar lan bizi içeri, burası Türkiye mi!

. Bu milliyetçi kışkırtma, Rusya’yla olan kriz gibi bir kriz haline gelecek. Dolayısıyla Türkiye’de AKP’ye destek veren tüm sınıfsal katmanlar ekonomik korku ortamını hissetmeliler. Nasıl Rusya krizi otellerden meyve ihracatçılarına kadar herkesi neredeyse yıkımın eşiğine getirdiye, aynı şekilde AB’yle olan krizin de büyük bir ekonomik yıkım olacağı ortaya serilmeli.

IWW Istanbul • 12/03/2017


Previous Post

Next Post

Leave a Reply