IWW İSTANBUL

1 MAYIS SONRASI: TEHDİTİMİZ, UMUDUMUZ, GÜCÜMÜZ!

861032AKP’ye ve onun arkasındaki zenginler takımına durumu elimizden geldiğince izah ettik sayılır. Yenikapı’daki hiçlik, alternatif 1 Mayıs Kadıköy’deki insan yoksulluğu + ruhsuzluk + umutsuzluk ve bunların tersine Şişli’de, Okmeydanı’nda, Beşiktaş’taki militanca karşı koyuş, Taksim’de ısrar, dirilik ve umut… Kısacası, “saldırılarına karşı direneceğimizi, kolay kolay teslim olmayacağımızı, bize saldırılarsa gücümüz neyse onlardan da kol gövde bacak götürebileceğimizi kafalarına çaktık” sayılır.
1 Mayıs çağrımız şöyle bitiyordu:

Bu 1 Mayıs diğerlerinden çok daha önemli. Saldırılarına karşı direneceğimizi, kolay kolay teslim olmayacağımızı, bize saldırılarsa gücümüz neyse onlardan da kol gövde bacak götürebileceğimizi kafalarına çakmazsak, ezip geçecekler. Diri olduğumuzu, boyun eğmeyeceğimizi, itirazımızın baki olduğunu göstermemiz gerek.

Bu 1 Mayıs’a elimizde Kazova’mız, Gezi’miz, Greif’imiz, daha nice irili ufaklı direnişimizle gireceğiz. Onlarınsa ellerinde zor aygıtlarını bize karşı kullanma yetkisinden başka bir şey yok. 1 Mayıs’ta AKP’ye, Tayyip’e, onun arkasındaki havuz burjuvazisine ve politik olarak AKP karşıtı ama pratikte elbette edeceği karlara bakan büyük burjuvaziye söyleyeceğimiz şudur: Buradayız, kararlıyız, bir yere gitmeyeceğiz ve bize saldırırsanız sizi buna pişman edeceğiz!

 

 

3450991

AKP sözcüleri istedikleri kadar “Bunlar işçi değildi ki!” ya da “Şu kadar polis yaralandı!” ya da “Vandallar” desinler. İşin aslı tam da bunları söyledikleri için, mesajın bir ölçüde alındığından emin olabiliriz.Ama mesajlar yetmez. Tehdit etmemiz yetmez. Gerçekten çarpışmaya hazır olmak da gerekir. Blöfle tehditin farkı tam da burada yatar.
 
O halde çağrımızı bir kez daha yinelemekte fayda var:AKP, kendi seçimlerini de gözeterek, yani en iyi ihtimal 2015 Genel Seçimleri ertesi kıdem tazminatına, maaşlarımıza, işe iade davalarına, iş yaşamında zaten aleyhimize işleyen tüm ilişkilere şiddetle saldıracak. Ve bu saldırıya sadece gösterilerle cevap verilebileceğini sanmak kadar budalaca bir şey yok. Kendisine devrimci diyen sendikacılığın da, onun eleştirisi üzerinden yol alan “daha devrimci” sendikacılığın da asıl problemi burada yatıyor.İşte tam da bunun için, işyerlerinin bizi böleceğini sanmaktan, saf sokak gösterisi fetişizminden, yalnızca düşmanı güldüren kahramanlık nutuklarından vazgeçmeliyiz. Tam da bunun için, şimdiden, vakit kaybetmeden, olduğumuz işyerlerinde işyerleri birlikleri kurmak, o birlikleri birbirleriyle iletişime geçirmek zorundayız.

Vakit az. Kafa karışıklığı çok fazla. Bu yönde harekete geçmemek, somut durumu somut olarak görememek ve buna uygun tavır almadan eski mantıklarla oyalanmak ölümcül…

IWW Istanbul • 03/05/2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply