IWW İSTANBUL

GEZİ PARKI DİRENİŞİ VE İŞYERLERİ

8461296

 Gezi Parkı Direnişini işyerlerine, çalışan sınıfın bütününe yaymak gerekiyor. Çünkü karşımızdaki iktidar, gösterilerin gösterdiğini anlamıyor. O halde “anlayacakları dilden” konuşmak gerek.Anlayacakları dil, bu ülkeyi TOMAkrasiyle yönetemeyeceklerini göstermek. Yönetmeye kalktıkları sürece, o çok övündükleri ekonomilerinin yerle bir olacağını göstermek.

Gezi Parkı Direnişinin bize öğrettiği en önemli şeylerden biri de forumlar. Bütün işyerlerinde, yapabildiğimiz zaman açıkça, yapamadığımız yerde gizlice forumlar toplamalı, direnişte olanların deneyimlerini paylaşmalarını sağlamalı. Ama yetmez. Bunun yanında AKP’nin genel özgürlükler kadar, kendi çıkarlarımıza da zarar verdiğini dillendirmek gerek. Ülkenin ekonomisi yıllardır büyüdüğü halde, çalışanların maaşlarında en küçük bir iyileşme olmadığını farkeden herkes bunu dillendiriyor zaten.

 
Ekonominin bozulması ve krizden korkan her çalışana söylenmesi gereken şey şu: Örgütlen! Eğer örgütlenirsen, şirket seni çıkarmaya çalıştığı zaman buna engel olursun. Eğer örgütlenmezsen, kriz olsa da olmasa da piyasanın iki dudağı arasında kalmaya devam edersin. Krizden korkuyorsan, durmayacak eylemleri durdurmaya kalkma. Bir an önce örgütlen ve hakkını aramaya başla.O kriz, bu eylemler olsa da olmasa da zaten gelecek. Artık aptalı oynama! Örgütlen ve yıllarına, emeğine sahip çık!Sadaka ekonomisine ve “Hiç değilse bir işim var” düşüncesine karşı koy. Aldıkları borçlar AKP’yi kurtaramayacak. Türk mucizesi diye goygoylanan ekonomik program çökmek üzere. Yakında sadakalar yetmeyecek ve bir işin olmayacak. O halde işine sahip çıkabilmek için örgütlen! Maaşının zamanında ödenmesi için örgütlen!

Örgütlen dediğimizde işyerlerinde örgütlenmekten bahsediyoruz. Mevcut sendikaların durumunu biliyoruz. Ama henüz elimizde daha iyi araçlarımız yok. Varolan sendikalara güvenme ama onlarla işbirliği yap! Senin ve iş arkadaşlarının çıkarı neyse o kadar ilişki kur. Yardım etsinler ama egemen olamasınlar. Ayıp olmaz, merak etme.

 
9994010İktidarın gitmesini istiyorsan, cemaatle AKP arasındaki çelişkilere, Cumhurbaşkanı’na, Aklı selim görünen tiplere bel bağlama. Parlamentoya hiç bel bağlama. İktidara kim gelirse gelsin, iktidar olmanın hiç kolay bir şey olmadığını göstermek gerek. Yangından mal kaçırır gibi çıkardıkları yasalara, yasalar olmadan verdikleri illegal emirlere uyulmayacağını bilmeleri gerek. O halde kendi direk çıkarlarını da gözeterek, böyle yönetemeyeceklerini göster. İş güvenliğimizi tehdit edecek yasa mı çıkarmaya çalışıyorlar, işyerlerinden başlayarak tepkini göster.Düne kadar tek başına olduğunu sanıyordun, yürürsen kimse seninle yürümez sanıyordun. Bak Gezi’de neler oldu. Milyonlarca insan hep birlikte tepkisini gösteriyor. Şimdi hakkını aramanın ve örgütlü bir topluma doğru ilerlemenin tam zamanı.

IWW Istanbul • 22/06/2013


Previous Post

Next Post

Leave a Reply